Halloween, anyone?

Postet av Adam og Eva Teaterplassen den 19. Okt 2013

Enten man vil eller ikke så har Halloween blitt en ganske stor greie her til lands, og noen planlegger kanskje å benytte denne gyldne anledningen til å kle seg ut? Det kan gjøres enkelt eller avansert, billig eller dyrt, bare fantasien setter grenser her! Det morsomte er kanskje å overdrive, og å finne et tema man selv interesserer seg for.. Alt fra røntgenmaskin, knekkebrød, kart-app og katt til horrorkarakter, blomst, gitarhelt eller kanskje en sugarskull?

Om man i tillegg leter etter bakgrunnsinformasjon om det man ønsker å kle seg ut som vil man ha mer kunnskap til å mekke det perfekte kostymet ;) Kanskje du kan lage en parodi på en kjendis? Fest masse lilla ballonger til en kjole, dra på deg brune tights..voila! .. Og du blir en finfin drueklase (eller hiv på deg et par solbriller i tillegg, og gå som Lady Gaga :-p


Fra Wikipedia:

"Halloween er det engelske navnet på allehelgensaften, (fra 'All Hallows eve' det vil si natt til All Hallows Day allehelgensdag), denkatolske minnefesten for helgener og martyrer/helgener som ikke har egen dag i kalenderen. Ifølge engelsk tradisjon feires Halloween på kvelden den 31. oktober, dagen før 1. november.

Den amerikanske feiringen av halloween stammer fra den katolske allehelgensdagen som igjen har trekk fra høstfester, blant annet den romerske festivalen for Pomona og sikkert andre. Iprotestantiske land sluttet allehelgensdag etter hvert å være helligdag (i Norge skjedde dette i 1770. I USA fikk feiringen sitt moderne uttrykk på slutten av 1800-tallet).

Den moderne feiringen av halloween varierer fra land til land, mellom ulike religiøse grupper og i forskjellige miljøer. Amerikanske barn markerer kvelden ved å kle seg ut og gå fra hus til hus og be om godteri. Dette heter "Trick or Treat" da man spør ved husene om man ønsker å gi godteri eller om barna skal utføre rampestreker."

(Bilde funnet på: http://webspinstress.com)


Er man et venne-/kjærestepar kan man jo kanskje gå som en duo? Yin/yang, Bonnie og Clyde, Adam og Eva (pun intended), egg og bacon, Ken og Barbie, Batman og Robin, Smitt og Smule, Jack Skellington og Sally, Padmé Amidala og Padmé Amidalas tjenestepike (om noen gjennomfører sistnevnte - send bilder!).. Listen er nesten uendelig!


(Bilde fra filmen "The Nightmare Before Christmas")


(Bonnie and Clyde hentet fra http://sallyjanevintage.blogspot.no/)


I bunn og grunn er det bare å bruke fantastien, klippe, stifte og lime.. Det viktigste er jo uansett å ha det gøy! Man trenger nødvendigvis ikke kle seg ut som en zombie, vampyr, heks eller mumie - selv om det er kult det også. Det er mye der ute man kan inspireres av!

HOT TIPS: Om noen trenger å farge håret i en crazy farge har vi hårkritt her på salongen i mange forskjellige farger.. Skulle man trenger falske vipper, har vi et godt utvalg her :)

Noen inspirasjonsbilder til utkledning:

(Bilde funnet HER, sammen med DIY-tips)
Rosie The Riveter: Skikkelig girl-power! Marineblå skjorte, polkadott-tørkle og attidtude er alt man trenger!


(Bilde hentet HER)
Medusa: Store gullsmykker, hvitt laken eller lin-tunika (noe som roper "gresk" langt vei) og en haug av lekeslanger (kjøpt på leketøysbutikken) for å feste å håret. Vips! Alle du ser på blir forvandlet til stein!


(Bilde fra filmen "The Big Lebowski")
The Dude; The Big Lebowski: Den ultimate slasken, ingen skam her i gården! Kan kombineres med White Russian og Bowlingkjegler - hirr hirr! Har du forresten ikke sett "The Big Lebowski" enda er det jammen på tide!


(Bilde hentet HERFRA - Der finner du DIY-tips og masse inspirasjon til Halloween)
Mexican Sugar Skull: Sukkerkunst ble først introdusert til "den nye verden" av Italienske misjonærer på 1800-tallet. Sukkerfigurer av engler og lam ble først brukt i kirkene fordi det var billigere, og mer tilgjengelig, enn andre materialer, og det å importere katolsk kirkekunst fra Europa til Mexico ble aaalt for dyrt. Under den kulturelle (ikke religiøse) markeringen; Dia de los Muertos (De dødes dag) lages det hodeskaller av sukker, som dekoreres fargerikt og vakkert, for å minnes de som er gått bort. Altså ingen gloomy goth-greie det her. Tenk mexico - tenk blomster - tenk farger! (og les gjerne mer her).


(Bilde hentet fra TV-Serien "Breaking Bad")
Våre favorittkokker på TV (i tillegg til Arne Brimi og Ingrid Espelid Hovig, selvfølgelig - dog en annen sjanger)! Jesse Pinkman og Walter White.. Her er det også rom for mange fine accessories i form av seddelbunker, to mobiltelefoner og masse blått godteri ;)


Håper dere fikk litt inspirasjon av dette innlegget, og at dere som skal markere Halloween, på et eller annet vis, får en kveld fyllt med gloom, doom og masse morro! ^^

(Bilde funnet HER)
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc