Erlend Lavrans Grimsrud

Erlend Lavrans Grimsrud

Frisør

INSPIRATION #2 / VISUAL KEI

Postet av Erlend Lavrans Grimsrud den 4. Sep 2013

Sommeren er over, det går mot mørkere tider og vinteren er på vei. I det siste har jeg gravd litt i musikksamlinga mi for å finne noe bra musikk for vinteren, og kom over samlinga mi med Japansk rockemusikk med musikere som praktiserer en klesstil som kalles visual kei ("visuell type"). Jeg har selv prøvd å praktisere denne stilen tidligere, men valgte heller å beholde den som en stor inspirasjonskilde.

the GazettE

Stilen begynte å blusse opp sent på åttitallet og tidlig nittitallet. Etter at det legendariske rockebandet X JAPAN slo gjennom begynte stilen veldig populær og det kom stadig fler band. Stilen er inspirert av de vestlige subkulturene glam, punk og goth.

X JAPAN

Musikerne mente at det visuelle er like viktig, om ikke mer viktig i noens tilfeller, som musikken. Stilen kjennetegnes ved mye sminke, eksentriske kostymer, hår i alle regnebuens farger og hår som trosser tyngdekraften. Den er også veldig androgyn, og de fleste som praktiserer stilen er menn. I starten var stilen veldig mørk og mer goth-inspirert enn hva den er idag. De tidlige visual kei artistene var også veldig barokk og rococo inspirert.

MALICE MIZER

Aliene Ma'riage

Visual kei har også en lysere motpart som kalles "oshare kei" og er kanskje mer utbredt idag enn hva visual kei er. Det brukes veldig mye sterke farger og skaper en mye mer munter stemning.

UNiTE

SuG

Etter å ha skrevet dette innligget kjenner jeg at jeg fikk veldig lyst til å gjøre et eller annet drastisk med håret mitt... Bare å begynne å spare, det!

// Erlend
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc