Prepearing for VÅR! Tips og triks til vakkert hår!

Postet av Adam og Eva Teaterplassen den 12. Mar 2013

Nå er våren like om hjørnet, selv om vi enda finner oss selv snublende over speilblanke isholker. Håret har overlevd enda en vinter, men er matt, fett, flatt og tørt. Vi vil dele noen GENERELLE hårtips om hva man kan gjøre for å vedlikeholde håret sitt og friske det opp! :) Vi får mange spørsmål fra kunder om hva de kan gjøre for å forbedre hårkvaliteten sin - derfor kan det være fint med et slikt blogginnlegg, tenkte vi.

Vi er alle forskjellige og har ulike ønsker og behov når det kommer til hår, derfor kan det også være lurt å komme innom for en konsultasjon om man er usikker på hva man bør gjøre :)

 • KOSTHOLD:

"Skjønnhet kommer innenfra", og i dette tilfellet gjelder det hvor mye næring man ønsker å gi håret sitt etterhvert som det vokser. Avokado og  fisk er godt for håret om man vil det skal vokse fortere, og gir håret vitaminer fra hårrøttene. Om man vil styrke hår (og negler) er det viktig å få i seg nok B-vitaminer via et normalt og balansert kosthold.

 • VARMEBESKYTTENDE

Om man bruker varmeverktøy på håret, som foreksempel rettetang og føner, tørker man ut håret og gjør det "crispy". Håret knekker lettere og det blir vanskeligere å forme etterhvert. Her er det bra med en god varmebeskytter som passer til DITT bruk.
Om du bruker rettetang hver dag for å roe ned frizz og forme håret lett, anbefaler vi å investere i en SteamPod [du kan lese mer om Steam Pod HER]. En SteamPod er en rettetang som hjelper til med å bevare den naturlige fuktigheten i håret når du styler det.

Det finnes hundrevis av forskjellige produkter å velge mellom av varmebeskyttere, og de fleste profesjonelle stylingprodukter beskytter håret til en viss grad. Her kommer valget helt an på hvilket hår du har, hvor mye beskyttelse du har behov for og hvilken look du er ute etter. Noen eksempler på varmebeskyttere vi har her hos oss, ser du her:

 •  STUSS!

Vi anbefaler at hår stusses jevnlig for å unngå at splittede tupper "spiser" seg oppover etterhvert som håret vokser. Så om du sparer til lengre hår, pass på å stuss det innimellom for å holde det fint. Hvor ofte du bør stusse det kommer helt an på hårtypen din og hvordan håret blir/er behandlet.

 • HÅRKURER

De finnes i utallige versjoner, og man kan ha vanskeligheter med å plukke ut en kur som passer. Skal det være krukkekur eller leave-in? Proteiner eller fuktighet? Fokus på fargebevarende? Holder det med en olje, kanskje? Her kommer alt an på dine vaner, ditt mål med kuren og hva håret ditt trenger. Vi har blant annet proteinkurer, kurbehandlinger for håravfall, fuktighet, vitaminer, kurer med fargepigmenter, glans, oljer, fuktighet/spenst til krøller, kurer for å roe ned frizz.. Ja, you name it. I tillegg tilbyr vi også profesjonelle kurbehandlinger som kun utføres i salongen.  

Om man er flink til å kure håret, vil det se tykkere og sunnere ut. Har du vanskelighet for å finne tid til å kure håret hjemme, kan du sove med kur i håret eller ha det i mens du ser en episode av favorittserien din! ;) Her er det bare å spørre om tips - KUR ER UNDERVURDERT!
 • TØRKING OG BØRSTING

Når du har vasket håret, anbefaler vi å unngå å frottere håret hardt. Man irriterer skjellaget og lager ekstra floker man må slite opp igjen etterpå. Snurr heller håndkledet opp i en turban på hodet og la det suge til seg vannet i noen minutter, eller klem vannet ut. Om du føner håret, så husk å bruk varmebeskytter for å unngå å blåse håret "ihjel".

Har du krøller kan det være fint å gre håret med en grovtagget kam mens du har i balsamen i dusjen, og la håret lufttørke mest mulig (mens man eventuelt klemmer opp krøllene). Mange opplever at krøllene blir frizzy om de grer krøllene etter håret har tørket.

Håret er mer elastisk mens det er vått, det kan derfor være lurt å vente til håret er tørt før man børster det :)
 • IKKE VASK HÅRET FOR OFTE

Om man vasker håret for ofte, vasker man bort de naturlige oljene som gir håret smøring og næring. Hodebunnen og håret blir oftere tørt, mange opplever at håret blir fett raskere også. Dette kan være fordi produksjon av talg og svette (ekle ord, men vi er da like alle sammen!) kommer i ubalanse. Man må heller ikke vente for lenge mellom hver hårvask, da porene i hodebunnen kan tettes igjen. Altså: Hold hodebunnen ren, men ikke overdriv vaskinga og gjerne la det gå 1-2 dager mellom hver vask :)

Om du synes dette kan være vanskelig, er tørrsjampoer et kjempefint alternativ! Både tørrsjampoer og volumpulver "tørker" hodebunnen litt ut om håret kjennes fett, og gir volum. Også perfekt om man skal på f.eks. hyttetur eller festivaler! ;) 
 • EN SKIKKELIG RENS!

Forurensing, mat-os og stylingprodukter herfra til Helv.. Månen! Dette fester seg med tid og stunder i skjellag og hodebunn, og det blir etterhvert umulig å få noen form for næringinn i håret. Har du masse og tungt hår en en skikkelig rens ca en gang i måneden nesten et must! Det samme gjelder korte frisyrer som blir stylet med mye stiv/seig voks og paste. Dette kan forandre hele opplevelsen du har av håret ditt, og du kan igjen kjenne på følelsen av et HELT RENT hår :)


Håper du syntes dette var nyttig informasjon :) Om du lurer på noe, og ønsker tips angående ditt hår er det bare å komme innom salongen - Det er bedre å spørre for mye enn for lite :)Kommentarer

1 Kommentar

 • Merete Andreassen

  Det er vanskelig å si hva som fungerer. Men noen generelle tips må man rett og slett følge, slik som ikke vaske håret hver dag eller ikke farge for mye. Jeg bruker vivese senso duo kuren som allerede er naturlig og inneholder myestoffer, også koffein. Mitt problem var utfallendehår, da fant jeg det som hjalp meg. Men synes også kostholde har mye å si, men da er jeg ikke flink til det dessverre

  22 juli 2016

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc