Erlend Lavrans Grimsrud

Erlend Lavrans Grimsrud

Frisør

Long time no blog

Postet av Erlend Lavrans Grimsrud den 5. Nov 2013

Herregud, nå er det lenge siden sist. Det har skjedd så mye siden sist at det har vært litt overveldende, men jeg henger fortsatt med!

Det som har stått i fokus den siste tiden er permanent og farge, og nå har vi kommet gjennom en liten kundeperiode.

Først ute var permanentmodell! Vi jobbet to og to sammen, og jeg jobbet sammen med Caroline. Det var en lærerik opplevelse, og jobbet veldig godt sammen med Caroline. Som modell hadde vi min venninne Kristel, og resultatet kunne ikke blitt finere! Både frisører og modell ble superfornøyd!Se så fin! Takk til Caroline for bildene!

Så var det duket for første kundeperiode! Ikke så nervøs den første dagen skulle jeg klippe helform med diagonal forover på ei venninne. Det ble en ganske stor make over, faktisk. Før-bilde mangler dessverre, men hun hadde hår til litt ned på ryggen. Syns hu kledde den nye sveisen kjempegodt!Litt mer nervøs neste dag, da jeg hadde en kunde jeg ikke kjente. Det endte ihvertfall veldig godt! Var ikke noe å være redd for i det hele tatt. Men en utfordring, det var det! Farge var dagens oppgave, og hun hadde veldig, veldig mye hår! Her fins heller ikke noe før-bilde (veldig dårlig av meg) så dere får bare ta meg på ordet. Hun hadde mørkebrun ettervekst og brun-oransje i lengdene. Hun ønsket å bli lysebrun i hele håret. En annen interessant utfordring jeg fikk var at hun var gravid, og det ble noen fargeforskjeller her og der. På ca halve hode i bunnen ble den lysebrune fargen jeg la i gul, og i resten ble den så godt som lysebrun. Det var morsomt å observere hva som kan skje når kroppen har hormonelle forandringer. Vi klarte fint å rette det opp med en Shades Gloss! Her var både frisør og kunde veldig fornøyd med resultatet!Tror aldri jeg har sett noen med så stort hår. Det er det kuleste jeg har sett!Kort oppsummert noe av de største begivenhetene de siste ukene. Nå står prøveeksamen på tur, og jeg har enda ikke fått kjenne på nervene. Blir spennende å se om de kommer eller ikke, men spennende og litt stressende blir det hvertfall!

// Erlend

0 Kommentar

INSPIRATION #4 // DARK LADY

Postet av Erlend Lavrans Grimsrud den 6. Okt 2013

I disse dager har the grand dame Cher gitt ut nytt album. Nå som hu er ganske aktuell i mediene igjen, et stort stilikon og vi har nettopp hatt om stilhistorie på skolen og Cher er hadde sin storhetstid på 70-tallet, så tenkte jeg det kunne passe seg å lage en inspirasjonspost om henne. Og i mine øyne kan hun selvfølgelig do no wrong!


0 Kommentar

AMEN † FASHION

Postet av Erlend Lavrans Grimsrud den 30. Sep 2013

What a day!

Dagen idag starta med trend- og stilhistorie, og det var så sykt morsomt! Jeg er jo over gjennomsnittet interessert i klær og hår (naturligvis) og følger ofte med på catwalker på diverse fashion weeks rundt om i verden, så og få litt teori bak det hele syns jeg var veldig givende. Merker også mer og mer hvor mye jeg har lyst til å en vakker dag jobbe med slike ting.

Etter teorien var det duket for gruppearbeid. Vi skulle alle bli enige om ett tema og lage et mood board. Gruppa jeg var på jobba utrolig bra sammen, og kom fort i enighet om hvilket tema vi ville ha og vi ente opp med "frost", et tema som ikke er så veldig bokstavlig. Det kan være både harde og myke uttrykk, mye tekstur, hvite, blå og mørke farger og lista goes on and on. Etter mye klipp og lim og en skikkelig "creative flow" endte vi til slutt opp med dette:

Bloggen nekter meg å legge den riktig vei, men la gå.

Vi ble ihvertfall strålende fornøyd! I morgen venter en lærlingvisning og kanskje det til og med blir hårklipp på meg!

// Erlend


0 Kommentar

You betta work

Postet av Erlend Lavrans Grimsrud den 29. Sep 2013

Hei og hopp!

I det siste har jeg vært syk og måtte ha noen dager hjemme med antibiotika. Slapp ikke unda denne gangen heller! Er heldigvis oppe og går igjen og har kommet à jour med det jeg gikk glipp av.

Først ut var vår første kombinasjonsklipp. Økende lengder / like lengder / gradering. Myyye å huske på! Alt i alt syns jeg det var en ganske morsom klipp å klippe. Syns resultatet ble ganske ålreit, men kanskje litt lang med tanke på at neste klipp var kort gradering.

Kort gradering syns jeg var en veldig morsom klipp, og ikke like vanskelig som jeg trodde det kom til å være. Det var fort gjort å glemme seg bort å ikke klippe så fort som man skulle til tider. I indre område kunne vi selv velge hva vi ville klippe, og jeg valgte økende lengder / like lengder / gradering. Jeg syns resultatet ble veldig bra, og ble utrolig fornøyd i motsetning til hva det føltes ut som mens jeg sto og klipte. Fikk nesten lyst på sveisen selv!

Og dette har jeg brukt forrige uke på! Klipt veldig intensivt for å få gjort unda testene jeg gikk glipp av fortest mulig, og det føles ganske være bra og være ferdig med det og ikke ha noe å ta igjen.

For øyeblikket sitter jeg og ser på timeplanen for neste uke, og jeg kan ikke tro hvor fort dette går. Syns ikke det er lenge siden jeg satt og tenkte at det var kjempelenge til at vi skulle begynne med farging, kunder, forberedelse til høstvisning og prøveeksamen, men nå er de like rundt hjørnet.

I morgen skal vi ha trend og stil historie, og det gleder jeg meg helt vilt mye til! Det blir deilig med noen dager teori igjen etter flere uker med intensiv klipping. Men før den tid skal jeg nyte resten av denne søndagen og varme opp til ny uke.

// Erlend


0 Kommentar

Parallell gradering og tidenes plot twist

Postet av Erlend Lavrans Grimsrud den 11. Sep 2013

På tirsdag var det nok en gang duket for klippetest. Nå sto parallell gradering for tur.

Stressnivået var betraktelig mindre enn første klippetest, og det føltes utrolig godt. Jeg klipte til og med fort, noe som ga meg god tid til å føne, og det satt jeg veldig stor pris på. Sist gang ble det knapt med tid pga fønen, og jeg liker å ta meg god tid til det så frisyren ser blank og fresk ut. Et lite problem jeg støtte på var i den bakre delen hvor jeg var veldig usikker på om jeg skulle klippe eller ikke. Det så mest ut som noe tjafs som hang over graderinga fra forrige klipp vi øvde på. Jeg valgte derfor å ikke klippe og være bevisst på det enn og eventuelt få feil.

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med hvordan det gikk og karakteren jeg fikk.

Her er klippen i all sin prakt. Veldig sci-fi / warrior princess. Og prinsesse Diana, da.

Og nå til dagen idag, og hvilken dag det har vært! Det hele starta som vanlig med opprop og etter det ble vi kasta rett ut i ukjente farvann. To og to skulle vi finne ut av hvordan vi trodde like lengder skulle klippes. Jeg og Hanne kom fram til en veldig grei fremgangsmåte. Når vi skulle klippe derimot, kom jeg ut på ville veier. Det å klippe den var ikke noe vanskelig. Teknikkene føler jeg at jeg har godt inne, men det å holde seg til én guide og i det hele tatt finne den viste seg å være den store utfordringen idag. På slutten av dagen var jeg helt omtåka av frustrasjon og diverse identitetskriser, men etter noe ettertanke var det ganske moro å prøve seg fram helt på egenhånd!

// Erlend


0 Kommentar

Monday's are a drag

Postet av Erlend Lavrans Grimsrud den 9. Sep 2013

Mandager er jo kjent for å være ganske kjipe, men det er ikke det jeg skal snakke om nå. Jeg skal nemlig snakke om drag, som i drag queens og legger ukas inspirasjonspost til mandag, fordi jeg kom på den morsomme tittelen.

I det siste året har jeg oppdaget dragverdenen og hvor talentfulle disse mannfolka er med hår og sminke takket være RuPaul's Drag Race. Tror jeg lar bildene snakke for seg i resten av innlegget.

Nina Flowers

Manila Luzon

Carmen Carrera i W Magazine September 2013

Raven

Anaol Fatale

Detox

Alaska Thunderf**k

Skarlet Starlet


0 Kommentar

Retrospekt

Postet av Erlend Lavrans Grimsrud den 8. Sep 2013

God søndag alle sammen!

Jeg bestemte meg for å bruke søndagskvelden på å blogge om hva vi gjorde forrige uke, med bilder og alt. Så viser det seg at jeg under et illebefinnende har klart å slette alle bildene jeg tok av klippene forrige uke. Hvordan det har skjedd er for meg fortsatt en stor gåte. Derfor skal jeg gjøre så godt jeg kan og ta ordene fatt og skrive et flott blogginnlegg for dere!

Denne uka har blitt viet til grunnklippen gradering. Denne gangen skulle vi selvsagt klippe den med vilje, og ikke sånn som jeg fikk når jeg klippet helform.

Vi starta med økende gradering. Som vanlig når vi sitter og har demo av klippen ser det ut som dette er noe vi alle kan få til bra, helt til vi tar saksa fatt selv og begynner å knote med inndelinger og alt føles som om det ikke skal gå i det hele tatt. Under hele denne klippen var jeg ganske paranoid fordi jeg trodde jeg alltid hadde klippet masse over guiden min. Jeg så alltid masse hår stikke ut underfra, og tenkte at løpet var kjørt. Det tok en stund før jeg faktisk forsto at det var graderinga.

Og her skulle det da egentlig komme et nydelig bilde. Teknologien er dessverre aldri 100% på min side.

Neste ut var minskende gradering. Viholdt på med den klippen i bare én dag, noe jeg følte var nok. Ganske enkel klipp syns jeg, og mer er det vel egentlig ikke å si om det.

Neste store klipp ut, som vi skal ha test i på tirsdag er parallell gradering. Under demoen satt jeg med hjertet i halsen og tenkte at dette kommer aldri til å gå. Takk og lov ble jeg positivt overraska over at det ikke var så veldig vanskelig likavel. Klippen er veldig teknisk og tunga skal holdes godt inne i munnen (ya hear that Miley Cyrus?) mens man klipper. Håret skal alltid distribueres perpendikulert og holdes i 89 grader. Det var her jeg trodde jeg kom til å møte problemer, og klippe håret i alle mulige grader og få et makkverk av en klipp, men det gikk usedvanlig bra! Det eneste jeg må passe på rene inndelinger og å distribuere håret riktig hele tiden.

Søndagen nærmer seg slutten og jeg er veldig klar for ny uke med graderingstest og en ny klipp på onsdag!

// Erlend


0 Kommentar

INSPIRATION #2 / VISUAL KEI

Postet av Erlend Lavrans Grimsrud den 4. Sep 2013

Sommeren er over, det går mot mørkere tider og vinteren er på vei. I det siste har jeg gravd litt i musikksamlinga mi for å finne noe bra musikk for vinteren, og kom over samlinga mi med Japansk rockemusikk med musikere som praktiserer en klesstil som kalles visual kei ("visuell type"). Jeg har selv prøvd å praktisere denne stilen tidligere, men valgte heller å beholde den som en stor inspirasjonskilde.

the GazettE

Stilen begynte å blusse opp sent på åttitallet og tidlig nittitallet. Etter at det legendariske rockebandet X JAPAN slo gjennom begynte stilen veldig populær og det kom stadig fler band. Stilen er inspirert av de vestlige subkulturene glam, punk og goth.

X JAPAN

Musikerne mente at det visuelle er like viktig, om ikke mer viktig i noens tilfeller, som musikken. Stilen kjennetegnes ved mye sminke, eksentriske kostymer, hår i alle regnebuens farger og hår som trosser tyngdekraften. Den er også veldig androgyn, og de fleste som praktiserer stilen er menn. I starten var stilen veldig mørk og mer goth-inspirert enn hva den er idag. De tidlige visual kei artistene var også veldig barokk og rococo inspirert.

MALICE MIZER

Aliene Ma'riage

Visual kei har også en lysere motpart som kalles "oshare kei" og er kanskje mer utbredt idag enn hva visual kei er. Det brukes veldig mye sterke farger og skaper en mye mer munter stemning.

UNiTE

SuG

Etter å ha skrevet dette innligget kjenner jeg at jeg fikk veldig lyst til å gjøre et eller annet drastisk med håret mitt... Bare å begynne å spare, det!

// Erlend


0 Kommentar

Feel the fantasy

Postet av Erlend Lavrans Grimsrud den 2. Sep 2013

På fredag brakte det løs med vår første klippetest. Veldig nervepirrende og stressende (og varmt), men også veldig gøy! Tatt i betraktning at jeg ble ferdig fem minutter før tiden og knapt fikk tid til å gå over klippen er jeg veldig fornøyd med karakteren jeg fikk. Og hva er vel livet uten noen utfordringer og noe å jobbe med for å forbedre seg!

Teknikker sitter bedre og bedre i fingrene for hver dag vi klipper. Jeg begynner å forstå at man kan faktisk klippe disse klippene på én time.

Tok en velfortjent helg med Miranda Sings "konsert" og full avslapning for å lade opp til klippeuke med gradering.

(You've got dirt on your nose, by the way). Pluss i boka til de som tar den!

Og nå over til noe helt annet.

Overskriften til innlegget har jo ingenting med helform å gjøre tenker du sikkert. I tillegg til å være veldig interessert i hår er jeg også en stor nerd og gamer en del på fritiden. For litt siden kom spillet Tales of Xillia, og etter mange timer med spilling kom jeg til å tenke over hvor sykt kule de er på håret (og de ser helhetlig veldig bra ut). Begynte fort å tenke på andre spill, de fleste Japanske, i samme sjanger og på hvor god inspirasjon det faktisk er.

// Erlend


0 Kommentar

INSPIRATION #1

Postet av Erlend Lavrans Grimsrud den 28. Aug 2013

Første inspirasjonspost! Tenker at dette kommer til å bli en fast greie på onsdager, sånn for å ha litt system her inne. Første post tenkte jeg at jeg skulle dedikere til hva som inspirerer meg generelt.

Raja Gemini

Raja Gemini

Raja Gemini

Cindy Crawford av Irving Penn for Vogue US Oktober 1987

Allison Harvard

Kilde

Kilde

Kurebayashi Haruka

Kyary Pamyu Pamyu

Joseph Harwood

Raven


1 Kommentar

Girl, you got the chop

Postet av Erlend Lavrans Grimsrud den 27. Aug 2013

I går begynte vi på vår første klippeuke, og første klipp ut er helform.

Starter med noen bilder av inndelingen til klippen, i god Mel B stil.

Etter dag to med klipp har jeg kommet gjennom klippen én gang horisontalt, og én gang konkav. Håret begynner sakte, men sikkert å bli kortere og linjene rettere. Håret skal til slutt ende opp kort i nakken og konkav med diagonal fremover. I starten føltes det veldig knotete å håndtere saks og kam i samme hånd, men etter flere gjennomganger begynner teknikkene å få en mer naturlig flyt. Kan snart stå å trikse med saksa i timesvis. En veldig deilig følelse!

Kjenner det klør i fingrene etter å klippe mer her jeg sitter og skriver. Veldig klar for en ny dag i morgen!

// Erlend


0 Kommentar

Back with a burning passion

Postet av Erlend Lavrans Grimsrud den 25. Aug 2013

To uker av skoleåret har allerede gått, og det veldig fort!

Jeg startet først på skolen våren 2013, men etter to uker måtte jeg slutte fordi jeg fikk kyssesyken og vil ikke si at det var noen höydare akkurat. Etter et halvt år med diverse sykdom, er jeg endelig tilbake på skolen og det føles så utrolig bra. Jeg knasker vitaminer og skal aldri bli syk igjen.

De to første ukene har som sagt gått veldig fort. De har vært veldig læringsrike og det har vært mye moro. Hovedfokuset har vært på hår- og hudteori, diverse fønteknikker, viklingsteknikker og vi avsluttet det hele med en teoriprøve. Noe er vanskeligere enn annet, spesielt vikling for min del, men føler jeg har fått noenlunde kontroll på det meste. Så fort jeg får teknikken inn i hendene vil det nok bare gå bedre og bedre!

Har vært dårlig med bildetagningen den første uka, men fant ihvertfall ett. Her ser dere ei av de fine dukkene til skolen (som forsåvidt ligna veldig på jenta fra The Ring) som jeg har gjort klar med inndeling til rundbørsteføn.

Helgen er snart slutt, og det gjør egentlig ingenting. Neste uke begynner vi med vår første klipp! Vi starter med helform og jeg beyond gira!

// Erlend


0 Kommentar

Powered by: Bloc