Anne Hellandris

Anne Hellandris

Frisør

William Mortensen - Manipuleringens mester

Postet av Anne Hellandris den 13. Aug 2014

William Mortensen, en amerikansk fotograf som manipulerte sine bilder lenge før Photoshop.
Bildene hans er helt fantastiske!Født i 1897 av danske immigranter fra København.
Etter å ha tjenestegjort i den Amerikanske hæren startet han sin fotokarriere i 1931. Han fotograferte Hollywood-kjendiser, men etterhvert startet han sin egen fotoskole, William Mortensen School of Photography.
Etterhvert begynte han å eksperimentere med manipulering av bildene sine, og likte spesielt godt det makabre og bildene har helt klart et erotisk preg over seg."Dedicated to the real photographers of the world - to those who, with their second-hand equipment and their makeshift darkrooms, are today fighting their solitary battles with their recalcitrant medium, not for money or for glory, but because they would rather make pictures than anything else in the world."Alle bilder er hentet fra Google

0 Kommentar

Theda the Vamp

Postet av Anne Hellandris den 22. Jul 2014

Theda Bara

- Kvinnen som gjorde uttrykket "the vamp" til det det er i dag. Vamp er forkortelse av vampyr, og det grunner i hennes nesten gotiske fremtoning; likblek hud, nedsotete øyne og langt, mørkt hår.
Vamp ble etterhvert brukt til å beskrive kvinners løssluppenhet, noe Theda ikke likte.
Hun prøvde utover i karrieren å gjøre mer seriøse roller, men hun ville for alltid bli husket som en forførende og lettkledd kvinne.

Hun var en meget populær stumfilmskuespillerinne, med bare Charlie Chaplin og Mary Pickford over seg.  Hennes mest kjente rolle var som Cleopatra (1917), men denne filmen finnes desverre ikke lengre.
I 1937 oppsto det brann i Foxs lager med nitrafilm og over 40 av Theda Baras filmer gikk tapt. Det enste som finnes av Cleopatra er en liten snutt på 40 sekunder. Men hvor kommer Theda Bara fra?
Hennes mor var en fransk skuespillerinne og hennes far var en italiensk skulptør. Hun ble født i Egypt, kalt Nilens Dronning,  og var dypt interessert i mystisisme og det okkulte.
Eller - det var slik Fox Production ville at hun skulle fremstilles. I virkeligheten var hun datter av en polsk skredder og en vanlig dame fra Sveits. 

Theda giftet seg med Charles Barbin i 1921, og etter det spilte hun ikke  i flere filmer. Hennes ektemann mente at det ikke sømmet seg at en gift frue deltok på slike ting. Hun døde i 1955 av kreft i magen. Hun har i senere tid fått ansiktet sitt benyttet som symbol for Chicago International Film Festival, et skarpt avtegnet nærbilde av hennes øyne i svarthvitt, som ble satt opp som repeterende bilder lik en filmstripe.
Den tjener  som logo for den ukommersielle festivalen.

"I started out as a star and remained a star.""During the rest of my screen career, I am going to continue doing vampires as long as people sin. For I believe that humanity needs the moral lesson and it needs it in repeatedly larger doses."
"I have the face of a vampire, but the heart of a feminist."
Alle bilder hentet fra Google

0 Kommentar

Hva skulle du egentlig bli?

Postet av Anne Hellandris den 17. Jul 2014

"Hva skulle du egentlig bli?"

Hvor ofte har jeg ikke hørt det spørsmålet, og det har sikkert du også.
Dette er et spørsmål som jeg syns er veldig leit, som om frisøryrket var sistevalget. Det var det absolutt ikke. Men jeg kan innrømme at det var andrevalget; da jeg var liten hadde mamma en støvkost som var så utrolig fin. Den var i alle regnbuens farger og lignet på hodepynten til sirkushestene. Så der ble drømmen født: jeg skulle bli sirkushest! Omsider innså jeg at det var veldig vanskelig, og også veldig dyrt. (mamma sa at stallplass, mat og trening kostet veldig mye)
Jaja, frisserdame er en god nummer to. 
Så, jeg ble det jeg egentlig skulle bli. Jeg ble frisør, og med det får jeg utfoldet min kreativitet, får være med på masse forskjellige ting - alt fra Fashion Week til musikkvideoinnspilling og jeg får møte mange spennende og interessante mennesker. Det er viktig at vi frisører snakker opp yrket vårt, fordi vi gjør det jo fordi vi elsker det! Det er ikke snakk om hva du egentlig skulle bli, det er snakk om hva du er. Du tok dette valget fordi du ville det og fordi du visste du ville trives med det. Hvorfor skulle du ville velge noe som ikke gir deg dette? Vær stolt av deg selv og det du gjør!

Jeg lever ikke for noen andre enn meg selv. Om jeg skulle gjort det andre ville at jeg skulle gjort, tror jeg livet mitt hadde blitt veldig kjedelig. Tingen er det at man må gjøre det som gjør en glad; jeg bor i et lite bøttekott av en leilighet, men jeg elsker det! Jeg vil gladelig bo der resten av livet, så lenge jeg får fortsette å jobbe på Adam og Eva Grønlandskvartalene.Frisører er en av topp fem lykkeligste yrkesgrupper, og jeg skjønner godt hvorfor. Jeg blir glad av tanken på å møte nye mennesker hver dag, og å kunne forandre et uttrykk ved hjelp av fargepensel eller saks og ikke minst fordi jeg har noen absolutt fantastiske kollegaer.  


Frisøryrket er ikke for alle. Og det er heller ikke det å jobbe i et kontorlandskap. Jeg hadde aldri klart sistnevnte, og det er godt mulig at du som leser ikke hadde klart førstnevnte. Det er tungt, fysisk arbeid, men du verden så moro det er!
Kanskje tjener du mer enn meg, og det er helt greit. Livet mitt måles ikke i antall kroner på konto, men i hvor mange smil jeg får og gir i løpet av en dag - og der er jeg veldig rik. 


Så, ja, frisør, det var det jeg egentlig skulle bli. Og jeg elsker det!


2 Kommentarer

Boychild

Postet av Anne Hellandris den 3. Jul 2014

Boychild - en performanceartist av de sjeldne!

Jeg begynte å følge boychild på Instagram for rundt et års tid siden. Jeg kan ikke hjelpe på fascinasjonen som vokste - hvem er dette? Hva er dette? Dette er å ta androgynitet til et helt nytt nivå.

Men hvem er boychild?
Hun er fra California, og fikk en pangstart på karrieren for rundt to år siden, da hun fremførte som dragartist i San Fransisco. Men dette er langt mer en drag. Det er å forvrenge grensene, forandre oppfattelsen og å vise noe helt nytt. Når hun danser så forsvinner hun inn i sin egen verden. 
Det kan heller ikke kalles dans. Det er kunst.


"This character has been brewing my whole life, —it’s an outlet for expression. I go somewhere else when I’m performing." 

“The act of performing feels like when you’re coming off mushrooms: you’re burned-out, but also very at peace. You’re somewhere outside yourself. It’s like exhaling.”

" I have no idea what my performances look like. I know what they feel like. A lot of people get that feeling of an exorcism, a wildness. But a lot of times people have come to me and they’re very moved. People have come to me several times and told me that they cried. Sometimes there’s something very tender about it. It’s emotional." 

"I’ve been brewing on this character my whole life. I realized that my paintings were always of this character—it’s basically the way I do my make-up now. I was looking at some of my older work and realized that recently. It’s called boychild, but it expresses itself in different ways."

Alle bilder er hentet fra Instagram

0 Kommentar

It's a man's world

Postet av Anne Hellandris den 22. Mai 2014

ATTENTION ALL GENTLEMEN!

Her om dagen leste jeg en artikkel om at herrefrisør-faget holder på å dø ut.
Dette er selvfølgelig utrolig trist - men fortvil ikke! Her på Adam og Eva Grønlandskvartalene er herrene i full fokus! Vi har investert i gamle barberstoler fra 1920-tallet, for å holde det eutentisk og unikt.

 

                        


Nylig var de fleste av oss på et barberingskurs i regi av Lord Jack Knife, for å lære klassisk og gammeldags herrebarbering og skinfading. Jeg fikk dessverre ikke vært med på dette, men tro meg! Jeg kommer sterke tilbake. Herreklipp er absolutt min sterkeste side og er noe jeg absolutt vil jobbe mer med.


Jeg er en sucker for gamledagse herrefrisyrer, som du kan se her.

Om du vil prøve deg på en superklassisk og supertøff herrefrisyre så nøl ikke med å ringe Anne på 22 17 77 10 eller på nettbooking :)

Alle bilder er hentet fra Google.

0 Kommentar

Powered by: Bloc