Anne Hellandris

Anne Hellandris

Frisør

Hva skulle du egentlig bli?

Postet av Anne Hellandris den 17. Jul 2014

"Hva skulle du egentlig bli?"

Hvor ofte har jeg ikke hørt det spørsmålet, og det har sikkert du også.
Dette er et spørsmål som jeg syns er veldig leit, som om frisøryrket var sistevalget. Det var det absolutt ikke. Men jeg kan innrømme at det var andrevalget; da jeg var liten hadde mamma en støvkost som var så utrolig fin. Den var i alle regnbuens farger og lignet på hodepynten til sirkushestene. Så der ble drømmen født: jeg skulle bli sirkushest! Omsider innså jeg at det var veldig vanskelig, og også veldig dyrt. (mamma sa at stallplass, mat og trening kostet veldig mye)
Jaja, frisserdame er en god nummer to. 
Så, jeg ble det jeg egentlig skulle bli. Jeg ble frisør, og med det får jeg utfoldet min kreativitet, får være med på masse forskjellige ting - alt fra Fashion Week til musikkvideoinnspilling og jeg får møte mange spennende og interessante mennesker. Det er viktig at vi frisører snakker opp yrket vårt, fordi vi gjør det jo fordi vi elsker det! Det er ikke snakk om hva du egentlig skulle bli, det er snakk om hva du er. Du tok dette valget fordi du ville det og fordi du visste du ville trives med det. Hvorfor skulle du ville velge noe som ikke gir deg dette? Vær stolt av deg selv og det du gjør!

Jeg lever ikke for noen andre enn meg selv. Om jeg skulle gjort det andre ville at jeg skulle gjort, tror jeg livet mitt hadde blitt veldig kjedelig. Tingen er det at man må gjøre det som gjør en glad; jeg bor i et lite bøttekott av en leilighet, men jeg elsker det! Jeg vil gladelig bo der resten av livet, så lenge jeg får fortsette å jobbe på Adam og Eva Grønlandskvartalene.Frisører er en av topp fem lykkeligste yrkesgrupper, og jeg skjønner godt hvorfor. Jeg blir glad av tanken på å møte nye mennesker hver dag, og å kunne forandre et uttrykk ved hjelp av fargepensel eller saks og ikke minst fordi jeg har noen absolutt fantastiske kollegaer.  


Frisøryrket er ikke for alle. Og det er heller ikke det å jobbe i et kontorlandskap. Jeg hadde aldri klart sistnevnte, og det er godt mulig at du som leser ikke hadde klart førstnevnte. Det er tungt, fysisk arbeid, men du verden så moro det er!
Kanskje tjener du mer enn meg, og det er helt greit. Livet mitt måles ikke i antall kroner på konto, men i hvor mange smil jeg får og gir i løpet av en dag - og der er jeg veldig rik. 


Så, ja, frisør, det var det jeg egentlig skulle bli. Og jeg elsker det!


2 Kommentarer

Powered by: Bloc