Anne Hellandris

Anne Hellandris

Frisør

Theda the Vamp

Postet av Anne Hellandris den 22. Jul 2014

Theda Bara

- Kvinnen som gjorde uttrykket "the vamp" til det det er i dag. Vamp er forkortelse av vampyr, og det grunner i hennes nesten gotiske fremtoning; likblek hud, nedsotete øyne og langt, mørkt hår.
Vamp ble etterhvert brukt til å beskrive kvinners løssluppenhet, noe Theda ikke likte.
Hun prøvde utover i karrieren å gjøre mer seriøse roller, men hun ville for alltid bli husket som en forførende og lettkledd kvinne.

Hun var en meget populær stumfilmskuespillerinne, med bare Charlie Chaplin og Mary Pickford over seg.  Hennes mest kjente rolle var som Cleopatra (1917), men denne filmen finnes desverre ikke lengre.
I 1937 oppsto det brann i Foxs lager med nitrafilm og over 40 av Theda Baras filmer gikk tapt. Det enste som finnes av Cleopatra er en liten snutt på 40 sekunder. Men hvor kommer Theda Bara fra?
Hennes mor var en fransk skuespillerinne og hennes far var en italiensk skulptør. Hun ble født i Egypt, kalt Nilens Dronning,  og var dypt interessert i mystisisme og det okkulte.
Eller - det var slik Fox Production ville at hun skulle fremstilles. I virkeligheten var hun datter av en polsk skredder og en vanlig dame fra Sveits. 

Theda giftet seg med Charles Barbin i 1921, og etter det spilte hun ikke  i flere filmer. Hennes ektemann mente at det ikke sømmet seg at en gift frue deltok på slike ting. Hun døde i 1955 av kreft i magen. Hun har i senere tid fått ansiktet sitt benyttet som symbol for Chicago International Film Festival, et skarpt avtegnet nærbilde av hennes øyne i svarthvitt, som ble satt opp som repeterende bilder lik en filmstripe.
Den tjener  som logo for den ukommersielle festivalen.

"I started out as a star and remained a star.""During the rest of my screen career, I am going to continue doing vampires as long as people sin. For I believe that humanity needs the moral lesson and it needs it in repeatedly larger doses."
"I have the face of a vampire, but the heart of a feminist."
Alle bilder hentet fra Google

0 Kommentar

Boychild

Postet av Anne Hellandris den 3. Jul 2014

Boychild - en performanceartist av de sjeldne!

Jeg begynte å følge boychild på Instagram for rundt et års tid siden. Jeg kan ikke hjelpe på fascinasjonen som vokste - hvem er dette? Hva er dette? Dette er å ta androgynitet til et helt nytt nivå.

Men hvem er boychild?
Hun er fra California, og fikk en pangstart på karrieren for rundt to år siden, da hun fremførte som dragartist i San Fransisco. Men dette er langt mer en drag. Det er å forvrenge grensene, forandre oppfattelsen og å vise noe helt nytt. Når hun danser så forsvinner hun inn i sin egen verden. 
Det kan heller ikke kalles dans. Det er kunst.


"This character has been brewing my whole life, —it’s an outlet for expression. I go somewhere else when I’m performing." 

“The act of performing feels like when you’re coming off mushrooms: you’re burned-out, but also very at peace. You’re somewhere outside yourself. It’s like exhaling.”

" I have no idea what my performances look like. I know what they feel like. A lot of people get that feeling of an exorcism, a wildness. But a lot of times people have come to me and they’re very moved. People have come to me several times and told me that they cried. Sometimes there’s something very tender about it. It’s emotional." 

"I’ve been brewing on this character my whole life. I realized that my paintings were always of this character—it’s basically the way I do my make-up now. I was looking at some of my older work and realized that recently. It’s called boychild, but it expresses itself in different ways."

Alle bilder er hentet fra Instagram

0 Kommentar

It's a man's world

Postet av Anne Hellandris den 22. Mai 2014

ATTENTION ALL GENTLEMEN!

Her om dagen leste jeg en artikkel om at herrefrisør-faget holder på å dø ut.
Dette er selvfølgelig utrolig trist - men fortvil ikke! Her på Adam og Eva Grønlandskvartalene er herrene i full fokus! Vi har investert i gamle barberstoler fra 1920-tallet, for å holde det eutentisk og unikt.

 

                        


Nylig var de fleste av oss på et barberingskurs i regi av Lord Jack Knife, for å lære klassisk og gammeldags herrebarbering og skinfading. Jeg fikk dessverre ikke vært med på dette, men tro meg! Jeg kommer sterke tilbake. Herreklipp er absolutt min sterkeste side og er noe jeg absolutt vil jobbe mer med.


Jeg er en sucker for gamledagse herrefrisyrer, som du kan se her.

Om du vil prøve deg på en superklassisk og supertøff herrefrisyre så nøl ikke med å ringe Anne på 22 17 77 10 eller på nettbooking :)

Alle bilder er hentet fra Google.

0 Kommentar

Hopeless

Postet av Anne Hellandris den 19. Sep 2013

Hopeless Lingerie ble grunnlagt i 2008 av Gabrielle Adamidis, og holder til i Melbourne, Australia.
Hun spesiallager undertøy til dine mål, slik at alt passer deg perfekt.

Jeg har her samlet et knippe bilder som viser en liten del av Gabrielles fantstiske samling.

Først ut, Pentagram Harness:

Megan Garters:

Ellen Bralette:

Fra den kommende kolleksjonen, The Death:


Og til slutt, min personlige favoritt.

One, two, he's coming for you...
Three, four, you better lock your door...

Bildene er hentet fra Hopeless Lingerie's hjemmeside.


0 Kommentar

An·Drog·Y·Nous

Postet av Anne Hellandris den 17. Sep 2013

an·drog·y·nous

adj.
1. Biology Having both female and male characteristics.
2. Being neither distinguishably masculine nor feminine, as in dress, appearance, or behavior.

From Latin androgynus, hermaphrodite, from Greek androgunos : andro-, andro- + gun ;woman;

Andrej PejićAnnie Lennox

Grace Jones

Tilda Swinton

Alle bilder er hentet fra Google


1 Kommentar

Powered by: Bloc